Parawachten met windchill -25

February 12th, 2007

IMGP0741c.jpg

De voorspellingen vandaag waren slecht maar tijdens de briefing om 08.00 uur werd er toch van een vliegdag uitgegaan. Ach ja, ook metereologen zijn mensen. Dus om 10.30 moesten we de bus in en daar begon het. Parawachten. Na 50 minuten die aangekondigd waren als 15 kwam onze lieftallige wedstrijdleider Violetta vertellen dat de wind was toegenomen en dat we nog een uurtje in de bar zouden wachten. Tja, dan maar 3 lagen kleren uit en aan de koffie. Na een uur toch weer de bus in en dan na 50 minuten die aangekondigd……..naar het ijs. Nee, geen Heisse Liebe.

Pakzak op het ijs leggen en dan je scherm uitleggen. Dan kan hij vast acclimatiseren. De organisatie had alles klaar staan en er werd een poging gedaan om een Dummy de lucht in te sturen. Dat kostte dus een kabel. De volgende poging dan maar met een wat sneller scherm. Heel interessant om te zien hoe je een scherm aan de kabel achterwaarts opzet op een ijsvloer van ruim 20 cm bedekt met ongeveer 1 cm poedersneeuw. Aangezien je geen grip hebt moet je dus naar je scherm toe lopen en neem je de kabel mee. Een heel eind. En dan omhoog en omhoog en omhoog maar niet voorwaarts. Oh ja toch. Nee achteruit. Oh toch weer vooruit. En naast me staat Huub met startnummer 1. Al die meewarige blikken naar onze Huub. Hij ging maar een eindje lopen.

De teamleider van Kroatie, nummer 2 op de startlijst, schudt zijn hoofd en vraagt of Huubke wil vliegen. Nou, nee dus. Terwijl Huub naar de wedstrijdleiding loopt, spreek ik 1 van de leden van de veiligheidscommissie aan. Er zijn teveel factoren die de veilgheid nadelig beinvloeden. piloten die niet veel lierervaring hebben, hoge luchtdichtheid, vochtige schermen door de sneeuw. De wedstrijddag wordt geannuleerd.

Ondertussen blijkt de organisatie op verzoek van Esther, met een kacheltje in een isolatiekist een computer met webcam te hebben geinstalleerd. Hadden ze de windmeter maar ontdooid. Tot morgen.

Entry Filed under: Litouwen

4 Comments Add your own

  • 1. edwin  |  February 12th, 2007 at 6:58 pm

    Kijk, de verhalen worden steeds spannender! Ik ben benieuwd wat we morgen weer krijgen.
    Ril ze… Edwin

  • 2. Esther  |  February 12th, 2007 at 7:12 pm

    Wat een aardige mensen die Litouwers dat ze een webcam in de isolatie hebben geplaatst. Kan ik dan morgen realtime de verrichtingen volgen van onze diepvrieskippetjes?
    En niet vergeten te zwaaien dan he na jullie deadcenter score :-)

    -25 vandaag? Hee Huubke, dat scheelt 65 (!!) graden met een maandje geleden ….auw

  • 3. Cecile  |  February 12th, 2007 at 7:16 pm

    hoi pap & hoi huub,

    ik dacht om dat jullie jezelf misschien wel vervelen,met niet vliegen enzo.
    even een berichje van mij.
    ik hoop dat jullie niet al te lang zitten te vervelen en,
    ik heb al een paar foto’s van jullie gezien.
    ik blijf jullie volgen.
    toch nog veel plezier.
    liefs frederique

  • 4. Falcon Rob  |  February 12th, 2007 at 8:01 pm

    Goed geschreven Frederique!

    Hé Huub, zwaar in de training, licht in de wedstrijd. Dus trainen tijdens snikhete omstandigheden zijn een prima voorbereiding.

    Vanavond vroeg naar bed en morgen een paar mooie live scores voor de thuisblijvers.
    Vroeger ooit eens geleerd dat alles wat je meeneemt in je slaapzak is de volgende morgen weer droog. Dus lekker inrollen in die “Effecten” van jullie.

Leave a Comment

Required

Required, hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

May 2024
M T W T F S S
« Aug    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Most Recent Posts