Posts filed under 'Vliegdata'

Maiden flights zaterdag 7 mei 2011

Zaterdag 7 mei 2011 wordt er vanaf ongeveer 11:00 uur gevlogen. Dat is op de vertrouwde stek van Bogaerds aan de Lange Biesakkersweg In Numansdorp. Sinds kort heeft de provincie Zuid_holland de luchthavenregeling voor dit terrein aangenomen en heet dit nu officieel “Luchthaven Numansdorp”. Naast de eerste vluchten op deze nu officiële luchthaven zullen ook de maiden flights van een paar nieuwe schermen worden uitgevoerd.

Het weer wordt goed en de wind komt uit het zuiden dus zorg dat je er bij bent.

1 comment May 6th, 2011

Zondag 6 juni

Het wordt weer tijd voor een goede vliegdag. Zondag de 6e juni lijkt het weer warm en niet al te stabiel te worden met een beetje bewolking en kans op wat regen aan het eind van de dag. Voor die regen zouden we dus nog wel wat thermiek kunnen hebben. Pakzakken in de auto en op tijd op het veld zijn dus.

Laat hieronder even een comment achter als je van plan bent om te komen.

Tot zondag, Aart

2 comments June 2nd, 2010

Zondag 16 mei

We hoopten op een mooie Hemelvaartsweek maar lang van tevoren bleken de vooruitzichten niet best en zijn alle plannen in de ijskast gezet.

Gisteren bleef de regen echter uit en vandaag neemt de temperaturr wat toe. De vooruitzichten voor zondag lijken dan ook een kans op een vliegbare dag te bieden met rond de middag zelfs wat zon. Zullen we dan maar een poging wagen?

Laat het even weten als je zin in een vluchtje hebt en in de gelegenheid bent.

Add comment May 14th, 2010

Zondag 25 april

Het is eindelijk gedaan met het klûnen.
 
Met een Zuid tot Zuidwesten wind van 4 tot 8 knopen en temperaturen tot 20 graden, kan het zondag eigenlijk niet fout gaan. Laten we er een mooie vliegdag van maken, het is al weer veel te lang gelden dat de gelegenheid zich voordeed. Als het allemaal een beetje meezit kunnen we de lange baan gebruiken, dus neem maar een lunchpakketje mee.
 
Laat even weten of je erbij bent door een comment onderaan deze pagina toe te voegen of een berichtje naar skyrebels@hotmail.com
 

1 comment April 23rd, 2010

Paas weekeinde

Het lijkt of de winter definitief afscheid heeft genomen. En dat werd tijd ook! Tijdens het paasweekend zullen we dan ook het hele weekend op en rond ons eigen veld actief zijn om de verloren tijd en gemiste vluchten in te halen.

We hebben plaatsen gereserveerd op onze thuishaven bij Jan en Lies de Vos. Dus familie en campingspullen meenemen.

1 comment March 27th, 2010

Zondag 26 juli 2009

Geachte achterblijvers,
 
Als je nog niet op vakantie bent of niet al te ver weg en je hebt zin om een liervluchtje te maken dan kan dat vanaf ongeveer 11:00 uur op ons terrein in Numansdorp.

Het weer ziet er goed uit, de wind is 10 - 15 knopen bijna recht over de lange baan en we kunnen wat thermiek verwachten. Zelf zal ik nog niet vliegen maar dan hoeven we dus ook niet naar een lierman te zoeken.

Neem je boterhammen maar mee.
 
 

Add comment July 26th, 2009

Zondag 5 april 2009

We gaan het doen vandaag. Hoewel het plafond niet al te hoog is, hebben we toch ook een kans op matige thermiek. En dat bij een knoop of 7 wind.

 Laat maar komen die bellen!

1 comment April 5th, 2009

Hehe, eindelijk weer goed nieuws

Fladderaars,
 
Eindelijk krijgen we dan goed nieuws:

 1. Komend weekend belooft goed weer. Het veld ligt er goed bij dus zondag gaan we echt weer aan de gang. Een eerste inspectie van het veld heeft een vertrouwd en goed beeld opgeleverd. En van de buren hebben we de toezegging gekregen dat we de ZW NO baan weer mogen gebruiken. Vanaf deze datum proberen we iedere vliegbaar weekend een dag in Numansdorp te vliegen.
 2. 11 april gaan we goud halen bij Falcon Air. We hebben daar nog een clubkampioenschap te goed en zoals gewoonlijk blijft er niet veel blik achter in Limburg of het zou in Stramproy moeten zijn. Het aansluitende paasweekend gaan we flexibel invullen.
 3. 25 en 26 april wordt het NK gevlogen op hetzelfde vertrouwde oefenveld bij Falcon Air in America
 4. 2 en 3 mei. Tandempiloten en hulp gevraagd. Op initiatief van Sonja Kox van Jones Lang LaSalle BV in rotterdam organiseren wij een sponsordag voor het Koningin Wilhelmina fonds en de netto-opbrengst komt ten goede van de kankerbestrijding en wordt door Jones Lang La Salle BV verdubbeld!!! Individuele sponsors/deelnemers (dit zullen in eerste instantie personeelsleden van het bedrijf zijn) krijgen een dag lang het fijne van paragliding uitgelegd met 1 of 2 tandemvluchten. Natuurlijk doen we er ook koffie vooraf, een broodje bij de lunch en een glaasje  met sterke verhalen achteraf bij en laten we er een paar met wat schermen over het veld de longen uit hun lijf lopen. Biedt alsjeblieft je hulp via de mail aan.
 5. De week daar na is voor sommigen een vakantieweek en er zijn al plannen om met scherm en familie (ja die volgorde) richting Wales te vertrekken. Misschien onderweg even aansteken bij de Green Dragons ten zuiden van London en daarna richting de grens van Wales en Engeland. The Gyrn http://www.multimap.com/map/photo.cgi?client=public&x=318400&y=329500&scale=100000&gride=&gridn=&rt=overlay.htm is een heuvel die mij tijdens een trip twee jaar gelden blij verraste en mijn dochter van 6 haar eerste berg(tandem)vlucht opleberde. Andere stekken als Rodney’s Pillar en The Long Mynd wil ik heel graag gaan vliegen. Voor de familie tref je een geweldige omgeving aan met mooie plekjes langs de rivier The Severn ( die van de overstroming) en voor degenen die iets met staal hebben is er het historische Iron Bridge. Verrassend genoeg kun je in die omgeving ook nog goed eten en hebben ze er Real Cask Ales. Echt vakantie dus. Er zijn ook stemmen om rond die tijd richting Lago Maggiore te gaan. De bergen zijn daar aanmerkelijk hoger en je kunt met een prullebak in plaats van een boerenkar naar boven. Wel erg makkelijk. Laat de stemmen maar horen, ik probeer ondertussen personeel te vinden.
 6. 9 en 10 mei is er een internationale wedstrijd in,  ja wel Hoe kan het ook anders, Wales. Ik denk dat ik het makkelijker vindt om na de sponsoractie naar het Noorden te rijden.
 7. 23 en 24 mei zakken we 400km naar het zuiden af. Net boven parijs gaan we op het vliegveld van Persan-Beaumont een wedstrijd precisie vliegen op het kussen. we nemen het op tegen goed getrainde para’s maar in de afgelopen jaren hebben we er al een paar zo gek gekregen om het ook eens met een echt scherm te proberen. Het hele leuke van deze locatie is dat er weinig onderscheidt gemaakt wordt met wat je vliegt als je maar vliegt. We delen het vliegveld maar niet de landingsbaan met autogiro’s, helicopters vliegtuigen, utralights en oldtimers. Niet schrikken dus als je op 900 ft wat gebrom hoort in je oren.

Hierna laten we planning even open. juni is voor sommigen een drukke vliegmaand met World Air Games en WK. We zien elkaar in ieder geval zondag. Laat even weten of en hoe laat je komt. en zo niet,

 

Blue Skies

PGC Sky Rebels

1 comment April 1st, 2009

It’s a beautifull day

Helaas 

 1. Komt de wind hoodzakelijk uit het westen, dwars op de baan
 2. Is het terrein daar nog niet voor ingericht
 3. Hebben we met ons kleine clubje op de korte termijn niet genoeg vliegers bij elkaar gekregen  
 4. Hebben we met ons kleine clubje weinig handjes buiten de vliegdagen en moet de laatste hand nog aan de lier gelegd worden na het grote onderhoud.

Maar er komen meer hele mooie vliegdagen

Add comment March 21st, 2009

2009

Paragliding Club Sky Rebels wenst heel schermvliegend Nederland en wat daar buiten ligt, het komend jaar Blue Skies, Magnificent Flights and Happy Landings.

1 comment January 2nd, 2009

Previous Posts


Calendar

June 2024
M T W T F S S
« Aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Posts by Month

Posts by Category